V pátém dílu tohoto seriálu jsme se zaměřili na grilované pokrmy.
Suroviny na přibližně 2 porce:
Dresink
• 1 lžíce Salat-Mix Finessa
• 1 lžíce medu
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce balzamikového octa
Salát
• 2 pomeranče
• salátový mix (baby špenát, rukola, římský salát atp.)
• 1 řapíkatý celer
• hrst nasekané petrželky
Marinované maso
• 500 g kachních prsou
• 1 lžíce Marinády
• 3 lžíce olivového oleje
• 3 lžíce vody
Začněte marinováním masa. Smíchejte 1 polévkovou lžíci Marinády se 3 lžícemi oleje a 3 lžícemi vody (vodu můžete případně nahradit červeným vínem). Kachní prsa nechte marinovat v připravené směsi v chladničce alespoň hodinu, nejlépe však přes noc.
Příprava dresinku je jednoduchá. Všechny suroviny spolu vymíchejte dohladka a připravený dresink odložte stranou. Pak očistěte pomeranče a jejich dužinu natrhejte na menší kousky. Řapíkatý celer nakrájejte na malá kolečka. Přidejte salát, nasekanou petrželku a všechny suroviny dobře promíchejte.
Před tepelnou úpravou maso lehce osušte, aby se marináda nepřipalovala. Kachní prsa dejte na mírně rozpálený gril. Nejprve pomalu grilujte strany s kůží, abyste odstranili tuk a aby byla kůžička zlatavá a křupavá. Potom opečte maso z druhé strany. Grilované maso odstavte a nechte ještě asi 10 minut odpočívat.
Připravený salát přelijte dresinkem nebo jej můžete podávat stranou v mističce a grilovaná kachní prsa nakrájejte na plátky. Jednotlivé porce můžete naaranžovat tak, jak to vidíte na fotografii.