Snídaně: Makovo-citronový koláč
(bez lepku, mléka a cukru)
Suché suroviny:
• 80 g mletých bezlepkových ovesných vloček
• 150 g mletého máku
• 1 lžička kypřícího prášku
Mokré suroviny:
• 2 vejce
• 3 lžíce medu
• 40 g kokosového oleje
• 60 ml rostlinné smetany
• šťáva z poloviny citronu
• citronová kůra
Vajíčka a med vyšleháme do pěny a poté přidáme ostatní mokré suroviny a vše promícháme. Poté přidáme suché suroviny a vypracujeme těsto, které rozetřeme na menší plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu asi 35 minut.
Tip: Chcete-li koláč potáhnout citronovou polevou, je to velmi jednoduché. Několik lžiček citronové šťávy smíchejte s moučkovým cukrem a vzniklou polevou potřete vychladlý koláč.
Oběd: Pikantní plněná tortila
(4 ks)
• 4 hotové tortily
• řepkový olej
• 1 cibule
• 500 ml drcených rajčat či passaty
• 1 plechovka černých fazolí
• 1 malá plechovka sterilované kukuřice
• koření Piccante Nahrin
• Česnekové koření Nahrin
• ledový salát
• rajčata
• sýr parmazánového typu
Tortily dáme ohřát na mřížku ve vyhřáté troubě. Mezitím si v hrnci rozehřejeme olej, na němž osmažíme cibulku. Když je osmažená, přidáme fazole, kukuřici a směs zalijeme rajčatovou passatou (množství záleží na její hustotě) a přidáme koření. Směs povaříme asi 7 minut. Změklé vlažné tortily natřeme bohatou vrstvou omáčky a na ni klademe lístky ledového salátu, pokrájená rajčata, vše posypeme nastrouhaným sýrem a tortily zavineme.
Večeře: Rychlá hustá rajčatová polévka
• rajčatová passata
• Česnekové koření Nahrin
• Koření Italy-Mix Nahrin (může být v Mimořádné nabídce, zeptejte se svého odborného poradce)
• Bodlákový olej Nahrin
• bazalkové pesto
• slunečnicová semínka
• sýr parmazánového typu
• pečivo jako příloha
V hrnci prohřejeme passatu a ochutíme ji kořením. Jednotlivé porce podáváme zakápnuté Bodlákovým olejem, bazalkovým pestem, ozdobené slunečnicovými semínky a nastrouhaným sýrem. K polévce je vhodný bílkovinný chlebíček nebo knäckebrot.