Ve třetím dílu tohoto seriálu jsme se zaměřili na cukr v potravinách. A proto je recept tentokrát sladký.
Toto jídlo můžete připravit jako bezlepkové nahrazením špaldové mouky tou z pohanky.
Suroviny na 1–2 porce:
Lívance:
• 200 ml mléka
• 2 lžíce celozrnné špaldové mouky
• 2 lžíce prášku NahroFit s čokoládovou příchutí
• Špetka skořice
• Kokosový olej
Na dozdobení:
• Horský jalovec
• Drobné čerstvé ovoce, jako třeba borůvky
NahroFit s čokoládovou příchutí důkladně rozšleháme v mléce, ideálně v šejkru nebo ručně za pomoci metličky. Poté přidáme mouku a skořici. Směs mícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a jednotlivé lívance krátce osmahneme z obou stran. Hotové lívance přelijeme troškou Horského jalovce a dozdobíme ovocem.